Konstellationer

Mads Vinding

René Schmidt med bassisten Mads Vinding

Når jeg bliver akkompagneret af Mads får han det bedste frem i mig, og hvorfor kan man her læse mere om:

Mads Vinding født d. 07.12. 1948. Er et af de absolutte “bas-esser” med mere end 600 pladeudgivelser bag sig. Han har hånteret det store instrument, fra han var 11. Professionel som 16-årig og husbassist i den legendariske originale jazzklub Montmartre, København. Har optrådt med et imponerende antal af stjerner som f.eks. Roger Whittaker, Hanne Boel, Povl Dissing, Birthe Kjær, Kurt Ravn o.s.v…

Mads Vinding har spillet over det meste af verden, produceret plader, skrevet filmmusik og har modtaget flere priser – 1978 1. pris som bedste solist i den internationale radiokonkurrence Nordring. Ben Webster Prisen i 1982, Palæ´s Jazz Pris i 1997 og Launy Grøndahl´s hædersgave 2000. Vinder af Jazz Special´s læserafstemning 1997 + 2000 samt modtog 3 Grammy´er for bedste CD 2000 i både jazz og folk kategorien. Vandt Django D´or Prisen som “Master of Jazz” 2007 samt modtog Dansk Musiker Forbunds Hæderspris 2008.

Han kan spille hurtigere og smartere end de fleste andre, men gør det kun når der er musikalsk belæg for det. Han har spillet med hovedparten af dem, der er værd at spille sammen med, men nu spiller han blot med dem, der også tilfredsstiller hans ideer om, hvordan musikken bør lyde. I hans spil fornemmes altid jazzens pulsslag.

 

HEY6920-web-300x200

René Schmidt med pianisten Niels Balle

Når jeg bliver akkompagneret af Niels føler jeg at vi agerer en kvartet selvom vi blot er en duo. Jeg selv repræsenterer sanger og guitarist – og Niels repræsenterer med venstre hånd på tangenterne bassist og med højre hånd pianist.

Niels Balle (født 1962 i Kalundborg) –  pianist med en bred og alsidig erfaring – har både spillet jazz, pop/rock, folkemusik og klassisk musik. Har udgivet 6 cd’er i eget navn – m. moderne nordisk jazz og egne kompositioner m. “Niels Balle Project”. Endvidere sunget i og dirigeret kor siden 1991. Han spiller i flg. ensembler: “Holum/Balle Quartet”, “Pony Express” og “Carl Nielsen jazz trio” med hvem han udgav cd’en “Tak for sangen, Carl” i 2012.

Yderligere har han en universitetsgrad (cand. mag.) i musik og psykologi fra hhv. Aalborg og Københavns universitet. Derefter efteruddannet på Rytmisk musikkonservatorium i København (komponist-workshop, teori, hørelære, pop/rock arr.).

Klaver-studier hos følgende pianister: Thomas Clausen, Jørgen Emborg (jazz), Poul Rosenbaum, Birgit Gürtler (klassisk) og hos den italienske jazz-pianist Enrico Pieranunzi.